WIJKOVERLEG
&
WIJK-IDEE-TEAM
RIJSOORD

Doorkomst Roparun 25 mei 2015.

 
2e Pinksterdag feestelijke doorkomsten door Ridderkerk en Rijsoord.
In 2012, 2013 en 2014 kwam de Roparun (start Hamburg) door Rijsoord. Door een aantal enthousiaste mensen, vanuit het Wijkideeteam Rijsoord, zal er ook dit jaar weer een doortocht georganiseerd worden met speaker, terrasje, kinderspelen, enz. op hoek van de Lagendijk en Rijksstraatweg tegenover restaurant Bardot. Er zo’n 100 ploegen aan meedoen. De Roparunners waren, voorgaande jaren, verheugd en verrast dat er in Rijsoord deze doorkomst voor hen was opgezet om de deelnemers een extra steuntje in de rug te geven voor hun zware laatste zware kilometers tot de finish op de Coolsingel.


Maandag 25 mei (2e Pinksterdag).2014 1202  (35)
Dezelfde organisatoren gaan ook dit jaar weer een feestelijke doorkomst in Rijsoord opzetten, de ploegen komen via het centrum van Ridderkerk, waar de gemeente Ridderkerk er een feest van gaat maken op en rond het Koningsplein. De beide organisaties zullen samenwerken voor de programma’s die elkaar ondersteunen. De Roparunners komen daarna via de Lagendijk, Rijksstraatweg en Noldijk door Rijsoord. Om deze ploegen ook nu weer het nodige steun in de rug te geven is de doorkomst op de hoek Lagendijk/ Rijksstraatweg, tegenover restaurant Bardot. De verwachting is dat er zo’n 100 ploegen starten vanuit Hamburg. De verwachte doorkomsten van de meeste deelnemers zal tussen 10.00 en 16.30 uur zijn.
Een zo groot mogelijk bedrag voor de Roparun.
Om deze doorkomst zo feestelijk mogelijk te maken en ook een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de doelstelling van Roparun, “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan leven”, worden er weer een aantal dingen opgezet. Er zal wederom een folder gemaakt worden, die in Rijsoord zal worden verspreid, met daarop informatie vanuit de organisatie en met logo’s van bedrijven, verenigingen, organisaties of particulieren die de organisatoren financieel ondersteunen. De organisatie kon vorig jaar de kosten heel laag houden en
€ 2.250,00 overmaken op de bankrekening van Roparun Ridderkerk. Dit jaar zal het te schenken bedrag verdeelt worden over een aantal teams en dit zal tijdens de doorkomst bekend worden gemaakt. Sport & Welzijn zal zorgdragen dat er voor de kinderen een springkussen aanwezig zal zijn en Face to Face zal weer de kinderen van een ander gezicht voorzien. Voor de inwendige mens zijn er diverse mogelijkheden voor een hapje en een drankje op het terras. De IJsvereniging stelt zijn geluidsinstallatie beschikbaar. Het Ridderkerks koor De Dukdalf, De Kraaienbloazers en diverse andere optredens zullen de doorkomst muzikaal omlijsten. Vanuit de samenwerking met de Ridderkerk zullen er nog andere optredens zijn.
De organisatoren staan open voor meer initiatieven en ideeën om de doorkomst te ondersteunen. Indien bedrijven, verenigingen, scholen, organisaties en particulieren wat op andere wijze willen bijdragen is dit uiteraard ook bespreekbaar, b.v. doormiddel van het opzetten van een actie, een vlag, spandoek, bord enz.
U kunt contact opnemen met Wim van Wingerden, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel.nr. 0180-427183 / 06-51816498
Alleen SAMEN met U krijgt Rijsoord dit voor elkaar.